fbpx

MŰANYAGMENTES ÉLET HOGYAN LEHETSÉGES EZ?

Műanyagtárgyak a homokban

MŰANYAGMENTES HÉTKÖZNAPOK AZ ORENBOO TERMÉKEIVEL

Műanyagok. Körbevesznek. Bármerre nézünk, bármit is teszünk, veszünk, eszünk, mindenhol ott vannak a természet ráncosodó torkát fojtogató műanyagok. Hogy meddig lehet ezt még megtenni – büntetlenül már tudjuk, hogy sehogy -, talán már számoljuk is a napot, hiszen a temérdek műanyag hulladék, amivel nap, mint nap szennyezzük a Földet, lassan minden beborít. Pedig igenis tehetünk a műanyagmentes életért! Ha mindent nem is tudunk kiiktatni hétköznapjainkból, kicsi odafigyeléssel, aprónak tűnő, mégis jelentős lépésekkel, felelős döntésekkel TE MAGAD is tehetsz a környezet megtisztulásáért, fellélegzéséért! Ha nem tudod, hogyan kezdj neki az organikus életnek, adunk néhány tippet!

1. INTS BÚCSÚT A BOLTBAN A MŰANYAG ZACSKÓKNAK!

A zöldség és a gyümölcs nem lesz attól finomabb, ha folyamatosan téped hozzá a rollniról az egyszer használatos műanyag zacskókat! Sőt! A bevásárlásod sem lesz ECO attól, hogy mindent, amit vettél, papírtáskába hajítod. A környezetvédelem szempontjából úgy válhatsz könnyen tudatos vásárlóvá, ha mindig van nálad egy bevásárló szatyor, amibe vásárlás közben is dobálhatod a termékeket és a fizetést követően ugyanebben haza is viheted. Micsoda? Hogy nem került kis zacskóba nagy zacskó? Miért is került volna? Számold csak ki, hogy ha csak egy bevásárlásnál nem teszed a zöldségeket, gyümölcsöket külön-külön nejlon szatyorba, hanem ott hagyod a rollnin a boltban, mennyi műanyagtól mentetted meg a Földet és a közvetlen környezetedet!

2. BYE-BYE MŰANYAG PALACKOS ÁSVÁNYVÍZ! 

Iszonyat, hogy a műanyag palackos ásványvizek milyen mértékben szennyezik a környezetet! Ha a reggeli zabkásád mellett felébredt benned a környezettudatosság mosolygós kis szelleme, válts zöldre! Hagyd a PET palackokat a boltban és használj saját vizes palackot, amit csapvízzel bárhol és bármikor utántölthetsz! Ha nem szívesen fogyasztasz csapvizet, számos megoldás rendelkezésedre áll a víz szűréséhez! Ezekhez a vízszűrő kancsókhoz vásárolhatsz speciális palackokat is, amibe könnyen áttöltheted a szűrt vizet, amit a hűtőben is tárolhatsz vagy akár rendszer szinten magaddal is vihetsz!

3. VÁLTS KÖRNYEZETTUDATOS SZÍVÓSZÁLRA!

A legjobb, ha teljesen elhagyod a műanyag szívószálak használatát, hiszen így eggyel – vagy százzal – kevesebb, ami a vízi élőlények testében landol. Ha mindenáron ragaszkodsz ahhoz, hogy koktélod vagy jeges limonádéd szívószálon keresztül jusson a testedbe, válassz környezetbarát megoldást! A bambuszból, üvegből vagy fémből készült szívószálak nemcsak 100%-ban környezetbarát megoldások, de többször is használhatók. Az Orenboo webshopjában ezeket több darabos szettben tisztítókefével ellátva mind megtalálod, lehetővé téve ezzel azt, hogy bárhová magaddal vidd és saját szívószáladdal szürcsöld a jeges vagy éppen tűzforró nedűket.

4. KEMPINGEZZ KÖRNYEZETTUDATOSAN!

Hosszabb utazás során, simán felszerelkezhetsz olyan organikus, 100%-ban természetes összetevőkből álló, műanyagmentes eszközökkel, amellyel a környezeted is véded! Az elmosható poharak, bambusz tálak és evőeszközök, visszazárható, többször felhasználható tasakok, újratölthető, 100%-ban természetes alapanyagokból gyártott tisztítószerek, bambusz fogkefék és fogkrémek mind-mind abban segítenek, hogy miközben kikapcsolódsz, a környezeted is véded!

5. MINDENT EGYSZERRE NEM LEHET!

És nem is kell. De ha már a fentiek közül bármire is igent mondva beépíted a hétköznapjaidba, már sokkal többet tettél a környezetedért, mint tegnap! A környezettudatos életmód menő, és egyáltalán nem megterhelő. Csak merj egy kicsit másképp gondolkodni, és felelős viselkedéseddel, döntéseiddel mutass példát környezet számára is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük